Privacy Statement

Deze Privacy Statement geeft informatie over de gegevens die we verwerken van de bezoekers van de ‘werkenbijaction’-website (www.action.jobs).

Verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens zoals beschreven in deze Privacy Statement is Action Service & Distributie B.V (hoofdkantoor en distributiecentra) en Action Nederland B.V. (winkels).

Action respecteert jouw privacy. Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens die je met ons deelt en verwerken deze in overeenstemming met de geldende wetgeving.

Welke gegevens verwerken wij en waarom?

Solliciteren
Als je solliciteert op een specifieke vacature dan vragen wij je om verschillende gegevens die we nodig hebben voor het sollicitatieproces, zoals bijvoorbeeld, voornaam, achternaam, postcode, e-mailadres en telefoonnummer. Wij kunnen je vragen om een motivatiebrief, zodat wij jouw beweegredenen weten en een CV, zodat wij jouw achtergrond (opleiding(en) en/of werkervaring) weten. Voor sommige functies is een motivatiebrief niet vereist.

Als je via WhatsApp solliciteert, kunnen wij de volgende gegevens van jou ontvangen: telefoonnummer en de inhoud van het gesprek dat je met ons voert (voornaam, postcode, aantal uren beschikbaar per week en leeftijd). Je profielfoto is voor ons niet te zien en zullen we niet opslaan. Voor jouw sollicitatie via WhatsApp zullen geen cookies of vergelijkbare technieken worden geplaatst op je (mobiele) device. Action is niet verantwoordelijk voor de gegevens die door WhatsApp zelf worden verwerkt. We adviseren je daarom ook de privacy statement van WhatsApp te lezen: privacystatement van WhatsApp. Verder zijn voor het gebruik van WhatsApp de algemene voorwaarden van WhatsApp Inc. van toepassing.

Wij kunnen jouw sollicitatiegegevens ook ontvangen wanneer je solliciteert via een job board. Wij raden je aan de privacy verklaring van deze job board websites ook te raadplegen.

Verder kunnen wij de informatie verkregen via referenten opslaan. Wij kunnen als onderdeel van jouw sollicitatie op een functie in een van onze winkels het Waarschuwingsregister van Stichting FAD (Fraude Aanpak Detailhandel) raadplegen.

Bij sommige functies stellen wij aanvullend een aantal vragen, zodat we een goed beeld krijgen van jouw ervaring, wensen en beschikbaarheid. 

Bovenstaande gegevens hebben wij nodig voor het opvolgen van jouw sollicitatie en om goed te kunnen beoordelen of je de geschikte kandidaat bent voor de functie. Het verstrekken van jouw gegevens is niet verplicht. Als je besluit deze gegevens niet aan ons te willen verstrekken, dan kunnen wij jouw sollicitatie niet in behandeling nemen.

Assessment maken
Voor sommige functies vragen wij je een assessment uit te voeren zodat wij kunnen vaststellen of je de geschikte kandidaat bent voor een bepaalde functie. De uitkomsten van dit assessment kunnen als je in dienst komt bij Action worden gebruikt voor jouw persoonlijke ontwikkelingsplan.

Links naar andere websites
Onze website bevat links naar andere websites, zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Deze Privacy Statement geldt alleen voor onze website en wij raden je aan de privacy verklaring en/of cookiestatement van de websites waarnaar verwezen wordt ook te raadplegen.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
De door jou aan Action verstrekte persoonsgegevens worden door Action bewaard gedurende een periode van vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Als je hiervoor toestemming hebt gegeven, bewaren wij je gegevens voor één jaar, zodat wij je in de toekomst kunnen benaderen voor een andere vacature. Na het verstrijken van deze termijn worden je gegevens verwijderd. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij Action, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Action kan besluiten een gedeelte van je persoonsgegevens te anonimiseren en te gebruiken voor analyse- en onderzoeksdoeleinden. Je persoonsgegevens worden in dat geval geanonimiseerd.

Beveiliging van je gegevens
Action gaat uiterst zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wij hebben verschillende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Zo beveiligen wij onze systemen en applicaties volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging. Dit geldt ook voor de door ons ingeschakelde derde partijen.

Inzage, wijzigen, blokkeren en verwijdering van jouw gegevens
Als je jouw persoonsgegevens in wilt zien, wilt laten wijzigen, blokkeren of deze wilt laten verwijderen, dan kun je contact opnemen met onze recruiters via:

Action Recruitment
Perenmarkt 15
1681 PG Zwaagdijk-Oost
Nederland
telefoon: +31 (0)228 56 56 56
E-mail: hr@action.nl

We zullen jouw verzoek zo snel mogelijk verwerken, in ieder geval volgens de vereisten van de geldende wetgeving.

Om misbruik te voorkomen zullen we je vragen om bepaalde bij ons bekende gegevens te verstrekken, zodat wij kunnen controleren of je inderdaad degene bent aan wie de gegevens toebehoren. Wij kunnen je vragen om je te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, vragen wij je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van jouw browser.

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Nederlandse autoriteit voor gegevensbescherming (Autoriteit Persoonsgegevens).

Contactgegevens
Als je vragen of klachten hebt over je privacy en/of over deze Privacy Statement dan kun je contact opnemen met onze Privacy Officer via onderstaande contactgegevens:

Perenmarkt 15
1681 PG Zwaagdijk-Oost
Nederland
Telefoon: +31 (0)228 56 50 80
E-mail: privacy@action.nl